Min platta bulle

Jag gjorde allt inom konstens alla regler för att få vackra stora , fylliga och saftiga bullar . Följde instruktioner som jag skulle och allt gick som smort ända tills jag tog upp ugns luckan för att ta ut dem ur ugnen då de lade sig platt som en pannkaka  Nästan så jag hörde då fluffigheten försvann ut i intet .Och den blev platt. Men vad hände ?

Drar mig tillbaka i minnet till det första jag gjorde . Mjölken var 35 grader då jag lade den för att blandas med jästen .Lade maskinen att snurra och började lägga ingredienser i vart efter men lade inte i salt så fort eftersom det dödar jästen . Skulle säga att det var det sista jag lade , innan det sista av mjölet. Och när det hade knådats i 10 minuter och lossnat från kanterna och botten så var degen riktigt skön och behaglig att jobba med . precis som då jag gjorde just här varianten första gången . jag bakade ut dem och lät dem jäsa under en handduk precis som förra gången . Men så kan de ju hända att ngn lagt ” mer ” värme på fast det var 200 grader det skulle vara. Kan det varit att jag har haft upp ugns luckan innan de var färdigt gräddade ? Att det är precis som med en kaksmet , ta inte upp ugns luckan innan för då sjunker kakan ner ? img_20210913_170135 Kan det faktiskt vara att jag haft upp luckan innan de var färdiga? Tycker minnet sviker nu. Nåja vara vad det vill jag har en jäst bit till

2 reaktioner på ”Min platta bulle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s