En fantastisk tisdag

Igår var det tisdag. Vaknade vid 8 , åt morgonmål och drack 2 muggar med kaffe som det skall vara för att starta en bra dag . Sen hade fröken program för dagen så jag gjorde henne i ordning och skickade iväg henne då hon blev hämtad .

Maken och äldste sonen i jobb nån timme men eftersom värmen tilltog så blev det inte många timmar de var . Gjorde det mest viktiga och kom hem sen . Det passade väldigt bra för jag och maken planerade in en cykelrutt.

Jag satte mig på terassen och åt min goda lunch sallad i solsken .Denna lunch låda gör maken till oss varannan dag 4 lådor åt gången räcker 2 dar . Vardag som semester. Det är lyx och gott.

Vi var var sen startklara vid 12.20 och begav oss hemifrån. Maken hade varit på en ensam 120 km:s runda på söndagen . Eftersom det var bra med värme och stark sol så hade vi inga planerade kilometrar inräknade . Vi åkte bara bara på känslan . Lippjärv, riksväg 8 , Bennäs och ut till Kållby. Där stannade vi för en bensträckar paus ,drick och funderingar kring vart vi sen fortsätter..

Så varmt och skönt väder att cykla i , så fast det blpste var det bara friska sköna fläktar…. Vi fortsatte sen mot Edsevö mot Kronoby och in på en väg som far över till Öja. . Två mindre vägar den första vi svängde in på var bedrövlig fast den var asfalt , ut sen på Öja vägen som kom ut vid gamla butiken . Som nu är omgjord till bostad eller bostäder. Där stannade vi och bestämde oss för glass paus vid Pias livs.

Vägen till Pias livs var cykel bana hela vägen. Säkrare än de tidigare , vackrare än de tidigare med sjöar och vackrare vyar. På sista pausen vi hade ändrade jag från min spotify lista jag hörde på till en bok från storytel jag hållit på med i flera dagar . Den är lång , intressant och baserad på verkliga händelser . Den heter sektbarn. Värd att höra . Vi stannade vid Pias livs och köpte glass . Roligt att se Pia och sonen som blivit vuxen idag . Synd att min f.d arbetskamrat och Pias livskamrat inte vari närheten så vi kunde ha träffats . Men Pia ringde honom så hälsning gick fram denna gång den vägen . Vi får ta vägen förbi flera gånger och hoppas han är i närheten då. Skulke varit kul att se honom efter flera år .

Vi åt vår glass , fyllde på kallt vatten i flaskorna och nästa stop är mat på Korv Görans . Vi kom till Korv Görans i bra tid innan kö hade bildats . Då smakade Görans kebab extra gott vid 79 trampade kilometrar

Nöjda , belåtna och mätta trampade vi vidare hemåt och inte många kilometrar kvar. Det tog ungefär 45 minuter att trampa de sista 21 kilometrarna hem.

En helt fantastisk cykeltur på 100 kilometer har vi fått idag.

Nån timme kvar innan fröken kommer hem och vi hann ta en biltur samt handla det vi var utan och hem igen . Sen var det gött att sätta sig i soffan med surfplattan. På tv visades både allsång på skansen och morden i midsomer innan det blev natt.En helt fantastisk tisdag på tredje semesterveckan till ända . Så nöjd, glad och tacksam ❤

4 reaktioner på ”En fantastisk tisdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s